Over de prijs

De Huibregtsenprijs is bestemd voor een onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is en dat zicht biedt op een maatschappelijke toepassing.

Alle publieke onderzoeksorganisaties in Nederland kunnen onderzoeken voordragen voor de Huibregtsenprijs. De criteria zijn te vinden in het reglement. Iedere instelling kan twee voordrachten doen: één op het gebied van de exacte, technische, medische of natuurwetenschappen en één op het terrein van de sociale of geesteswetenschappen. Bij de voordracht moet een voor een breed publiek toegankelijke, Nederlandstalige beschrijving van het onderzoeksproject worden gevoegd en een beknopt curriculum vitae van de onderzoeksleider.

Voordrachten dienen uiterlijk 14 april 2017 in ons bezit te zijn. Projectvoorstellen kunnen digitaal worden gestuurd naar het jurysecretariaat van de Stichting Avond van Wetenschap & Maatschappij: huibregtsenprijs@verstegenstigter.nl.
De inzenders ontvangen eind juni bericht of hun ingediende projectvoorstel is genomineerd voor de Huibregtsenprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Avond van Wetenschap & Maatschappij, op maandag 9 oktober 2017. De prijs bestaat uit het sculptuur De Denker van beeldend kunstenaar Wil van der Laan, en een geldbedrag van € 25.000, te besteden aan onderzoek.

Meer informatie is te verkrijgen bij de jurysecretaris Roderick Hageman, r.hageman@verstegenstigter.nl.