Over de prijs

Sinds 2005 wordt op de Avond van Wetenschap & Maatschappij de Huibregtsenprijs uitgereikt. De Huibregtsenprijs is bestemd voor een onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is en dat zicht biedt op een maatschappelijke toepassing. Alle publieke onderzoeksorganisaties in Nederland kunnen onderzoeken voordragen voor de Huibregtsenprijs 2018. De criteria vindt u in het reglement.

Een publieke onderzoeksorganisatie kan maximaal twee voordrachten doen: één op het gebied van de exacte, technische, medische of natuurwetenschappen en één op het terrein van de sociale of geesteswetenschappen. Bij elke afzonderlijke voordracht moet een voor een breed publiek toegankelijke, Nederlandstalige beschrijving van het onderzoeksproject worden gevoegd van ten hoogste duizend woorden. Verhelderend beeldmateriaal (in de vorm van foto's, grafieken, tekeningen) meesturen mag, mits het betrekking heeft op de wetenschappelijke inhoud van het project. Ten slotte vragen wij per voordracht een beknopt curriculum vitae (maximaal 1 A4) van de onderzoeksleider.

Voordrachten konden tot uiterlijk 13 april 2018 ingezonden worden.

De jury selecteert uit de inzendingen vier tot zes onderzoeken. Van de genomineerde projecten wordt door de NTR een film gemaakt die op de Avond wordt vertoond. De prijs bestaat uit het sculptuur De Denker van beeldend kunstenaar Wil van der Laan, en een geldbedrag van € 25.000, te besteden aan onderzoek.

Voor meer informatie: Roderick Hageman, 06-15352662 of r.hageman@verstegenstigter.nl.

De inzenders ontvangen eind juni bericht over welke projecten door de jury zijn genomineerd voor de Huibregtsenprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Avond van Wetenschap & Maatschappij, maandag 8 oktober 2018.

Reglement Huibregtsenprijs

Jury
Huibregtsenprijs