Avond 2013 / Bouwstenen

Maandagavond 7 oktober 2013 vond de veertiende Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats in de Ridderzaal te Den Haag. Het doel van De Avond is Nederlandse toponderzoekers over actuele thema's van gedachten te laten wisselen met prominente vertegenwoordigers uit andere sectoren van de maatschappij.

De veertiende editie van De Avond had als overkoepelend thema: Bouwstenen. Tijdens het diner lieten 25 koppels van wetenschappers vanuit hun vakgebied hun licht schijnen over het thema. De Erelezing werd gehouden door ruimtevaarder dr. André Kuipers. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dr. Jet Bussemaker hield een korte toespraak, waarin zij de genodigden wees op het belang van krachtiger samenspel tussen wetenschap en andere sectoren van de maatschappij. Zij riep de wetenschappers op de passie voor hun werk over te blijven brengen op jongere generaties en het vertrouwen in wetenschap groot te houden.

Op de Avond werd bekendgemaakt dat de Huibregtsenprijs is toegekend aan prof. dr. Ron Fouchier voor zijn onderzoek 'De dreiging van grieppandemieën'. De prijs, bestaand uit een cheque ter waarde van € 25.000,- en een bronzen beeld van kunstenaar Wil van der Laan, werd uitgereikt door minister Bussemaker.

Genomineerden

Nieuwe instrumenten, slimme techniek en de natuur als inspiratiebron. 
Zeven onderzoeksprojecten zijn door de jury van de Huibregtsenprijs genomineerd voor de Huibregtsenprijs 2013.

Ron Fouchier krijgt huibregtsenprijs voor griepvirusonderzoek

tafelwetenschappers

De veertiende editie van De Avond had als overkoepelend thema: Bouwstenen. Tijdens het diner lieten 25 koppels van wetenschappers hun licht schijnen over het thema vanuit hun vakgebied.

Foto winnaar Huibregtsenprijs 2013

Foto's 2013

FILM OVER DE GENOMINEERDEN
HUIBREGTSENPRIJS 2013

 

persberichten
avond 2013